piątek, 10 stycznia 2014

SŁODKIE TARTY RAW VEGAN





TARTA CZEKOLADOWO BANANOWA



Spód: 

- 2 szklanki migdałów zmiksowanych na proszek
- miód lub szklankę namoczonych wcześniej daktyli - tyle, żeby skleić migdały w jedną kulę

Gotową masę ugniatamy na placek na paterze lub formie do tarty i wstawiamy do lodówki na czas przygotowania masy. Po tym czasie powinien stężeć na tyle, by można ją było spokojnie kroić i nakładać. 


Masa: 

... pamiętacie krem czekoladowy raw? 


1 miękkie awokado
2 banany
łyżka syropu z agawy 
łyżka kakao
odrobina soli

Wszystko miksujemy  do uzyskania konsystencji kremu. 


Na spód układamy banany pokrojone w cienkie plasterki i przykrywamy kremem. można też udekorować bananami na wierzchu.




TARTA OWOCOWA 



..... mniej fotogeniczna, niestety. Ale nie ma to zupełnie wpływu na smak. 




Spód, jak w poprzednim przepisie, tylko na wierzch nakładamy sałatkę owocową doprawioną syropem z agawy i sokiem z cytryny. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz