TARTA CZEKOLADOWO BANANOWA
Spód:
- 2 szklanki migdałów zmiksowanych na proszek
- miód lub szklankę namoczonych wcześniej daktyli - tyle, żeby skleić migdały w jedną kulę
Gotową masę ugniatamy na placek na paterze lub formie do tarty i wstawiamy do lodówki na czas przygotowania masy. Po tym czasie powinien stężeć na tyle, by można ją było spokojnie kroić i nakładać.
Masa:
... pamiętacie krem czekoladowy raw?
1 miękkie awokado
2 banany
łyżka syropu z agawy
łyżka kakao
odrobina soli
Wszystko miksujemy aż do uzyskania konsystencji kremu.
Na spód układamy banany pokrojone w cienkie plasterki i przykrywamy kremem. można też udekorować bananami na wierzchu.
TARTA OWOCOWA
..... mniej fotogeniczna, niestety. Ale nie ma to zupełnie wpływu na smak.
Spód, jak w poprzednim przepisie, tylko na wierzch nakładamy sałatkę owocową doprawioną syropem z agawy i sokiem z cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz