Przykładowy jadłospis, czyli mój osobisty zapis tego, co wczoraj zagościło na moim talerzu. Nie są to ogólne zalecenia żywieniowe, tylko mój subiektywny wybór, jednakże starałam się skomponować swoje posiłki jak najpoprawniej. Największym problemem okazało się fotografowanie gotowych potraw. Nie jestem zawodowcem i nie mam profesjonalnego sprzętu, a żyjemy w klimacie, w którym już po południu robi się szaro i trudno o dobre źródła światła.
Tak to mniej więcej wyglądało w zdjęciach ....
10:00 ŚNIADANIE (pospaliśmy sobie)
- Sałatka z bananów i mango (zdjęcie znajduje się na fb)
- winogrona (połowa tego co widać na zdjęciu)
- 0,5 l soku z marchwi
- 2 jabłka
12:00
- szklaneczka wody kokosowej
- szklaneczka wody owocowej
- 2 taco raw
15:00 OBIAD
- spaghetti z cukinii z pomidorowym sosem (2 porcje ze zdjęcia)
- 0,5l soku z jabłka, zielonej pietruszki i cytryny
- reszta winogron
- borówki amerykańskie
18:00 PODWIECZOREK
- 3 babeczki
- 4 mandarynki
DODATKOWO
- 2l pełnej witamin owocowej wody z dodatkiem miodu
- miseczka sałatki z glonów wakame (gdzieś pomiędzy posiłkami)
- mleko kokosowe (własnoręcznie tłoczone z borówkami amerykańskimi - mała miseczka)
Godziny zaokrągliłam dla porządku, oczywiście nie żyję aż tak według zegarka.
Dokładne przepisy na te wszystkie dania znajdą się niebawem na blogu. Mam, nadzieję, że mój wpis zainspiruje Was do eksperymentowania z kuchnią "living color" raw food :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz