środa, 7 maja 2014

SIŁA W PROSTOCIE - SAŁATKA Z ALG

Druga część wegańskiej Wielkanocy nie udała się, za co przepraszam. To był prawdziwy rodzinny zjazd, każdy przyniósł coś ze sobą. My siedziałyśmy praktycznie w sałatkach, surówkach, miałyśmy bukiet warzyw i owoców po prostu pokrojonych i ułożonych  na półmisku, no i oczywiście soki, soki, soki świeżo wyciskane.

Dieta Raw Vegan, to przede wszystkim świeże dobre produkty podane jak najprościej. Wszelkie przepisy na lazanie, spaghetti, burito, taco raw to rozrywka, wisienka na torcie, a na co dzień po prostu jemy dużo kolorowych soczystych świeżych warzyw i owoców. Moja miłość to przede wszystkim soki, koktajle i sałatki.

Dziś na obiad sałatka z glonów, która zastępuje mi ryby i owoce morza. Glony wakame po raz pierwszy jadłam w barze sushi i nie była to miłość od pierwszego spróbowania. Jadłam je "przez rozum" ze względu na nieocenione wartości odżywcze, zawartość  fosforu czy bardzo dużej ilości wapnia. Kupuję suszone naturalnie algi w sklepach z orientalną żywnością. Wystarczy zalać je godzinkę przed podaniem letnią wodą, dosypać garść sezamu i dodać do smaku odrobinę sosu sojowego (nie jest to obowiązkowe).






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz